top of page

REIKI-behandeling

Reiki is één van de oudste geneeswijzen die de mensheid kent en betekent “levensenergie”. Levensenergie is ook bekend als: Prana, Chi, Ki. De universele levensenergie, is overals om ons heen en in ons aanwezig. Wanneer de levensenergie niet goed (meer) stroomt kunnen er fysieke alsmede emotionele en mentale klachten ontstaan. Reiki revitaliseert en brengt ons lichaam weer in balans. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen, die ieder mens heeft, en bevordert zo genezingen van allerlei aard. De reiki energie wordt door de reikigever geleidt naar gebieden van het lichaam en stroomt vandaar naar de gebieden waar het lichaam dit het hardst nodig heeft. Reiki geeft mede rust en ontspanning. Hierdoor kun je  tot diepe(re) inzichten komen en problemen die je bezighouden beter overzien. Reiki geeft o.a. levenskracht, rust, ontspanning en vreugde.

De reikigever fungeert als kanaal waar de universele levensenergie binnenkomt en deze via de handen mag doorgeven. Bij een reiki behandeling legt de gever de handen rustig, op verschillende zones van het lichaam van de ontvanger. De ontvanger kan, is niet noodzakelijk, warmte, kou of tintelingen voelen of mooie beelden zien. De ontvanger ervaart vaak een gevoel van rust, vrede en ontspanning. 

Al naar gelang de voorkeur van de ontvanger, vindt de behandeling plaats op een (massage)tafel of op een stoel, waarbij u geheel gekleed blijft. De tafelbehandeling duurt gemiddeld één uur en geeft doorgaans een betere ontspanning en rust.

Terwijl de stoelbehandeling korter duurt, gemiddeld een half uur. U heeft hierin een vrije keus om te bepalen welke uw voorkeur heeft. Bent u niet in staat om de behandeling liggend te ondergaan (rugklachten, invaliditeit), maakt u zich geen zorgen. Beide behandel methode zijn even krachtig, alleen de tijdsduur is korter.

Er zal vooraf een korte bespreking plaats vinden. Hierin wordt o.a. besproken welke klachten u heeft en welke klachten u extra aandacht wilt geven..

Ervaringen na de behandeling:

Elk persoon is uniek, om deze reden zal elke persoon de behandeling en de uitwerking anders ervaren. Direct na de behandeling voelt men zich meestal rustig en harmonieus. Het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken en uw lichaam gaat aan het werk. Dit kan direct herstel geven, maar het kan ook zijn dat, hoeft absoluut niet, de klacht(en) tijdelijk verergeren. Dit is kortdurend, daarna kan verbetering tot aan volledig herstel plaats vinden. Dit hoort allemaal bij het proces.

(drink 24u voor de behandeling geen alcohol, veel water drinken vooraf, maar zeker na de behandeling is belangrijk). Reiki kan zowel bij volwassenen als kinderen worden toegepast.

Met dank aan Mikao Usui,                                                                                               grondlegger van Reiki

IMG_0837_edited.png
IMG_0836_edited.png
IMG_0838_edited.png

90€ Gesprek en healing 1:30u

60€ Reiki healing 1:00u

Reiki behandeling
Reiki behandeling
Reiki behandeling
bottom of page